- O foaie de nori
- 50 gr orez
- 20 gr somon
- 20 gr avocado
- Taiati foaia de nori cam de 13 cm latime.
- Asezati un strat de orez cat se acopere 3/4 din suprafata.
- Puneti pestele si leguma taiata felii. Mie im place combinatia de somon cu avocado sau creveti cu morcov.
- Marginea de nori neacoperita de orez trebuie umezita usor ca sa se lipeasca mai bine la rulare.
- Rulati cu ajutorul covorasului de bambus ca sa obtineti un roll.
Maki Sushi,
unde gasesc ingredientele…ca in Ploiesti nu am gasit pe nicaieri, nici ingred nici sushi gata preparat!!!!!!!!
Foi de alge, wasabi, ghimbir marinat si orez pentru sushi se gasesc la Mega Image sau Cora. Cu pestele proaspat e mai greu… Eu cumpar de la o pescarie din incinta Mega Image-ului la piata Vitan
ms mult, o sa caut si la Mega…sper sa si gasesc…dar mai am o nelamurire, sosul de wasabi se prepara intr-un mod anume sau pur si simplu intinzi sushi-ul in pasta aceea de wasabi??
Wasabi se vinde gata preparat (intr-un tub mic). Unora le place sa puna putin wasabi pe sushi inainte de a-l servi. Altora le place sa-l amestece direct cu sos de soia.
Daca preparati nigiri sushi, puteti adauga un pic de wasabi intre orez si peste.
Atentie, wasabi este EXTREM DE IUTE!